Veranderkundige Coen Jutte

Wat is cruciaal bij een succesvol verandertraject?

Bij veranderingen in werk en processen komen vaak de relaties ook onder druk te staan. Belangen, posities en rollen gaan namelijk ook veranderen. Sommige mensen zien immers voordeel of perspectief, anderen zien dat (nog) niet, worden onzeker of voelen zich niet betrokken. Kortom: hoe we ons onderling verhouden wordt spannender, minder voorspelbaar, onzekerder.

Een veel voorkomende reflex is dan nog meer te gaan sturen op de inhoud, processen, excel-sheets e.d.

Succesvolle veranderaars investeren juist dan in de kwaliteit van relaties.
Veranderkundige Coen Jutte helpt organisaties daarbij.

''Wat een ongelofelijke energie kan er in anderhalf uur ontstaan. Het perfecte begin van ons verandertraject''

Hoofd afdeling

Coen Jutte voor een zakelijk publiek - veranderkundige

Verander. Verbeter de relaties. Dus 2 vliegen in één klap

Veranderingen bieden een geweldige kans om de relaties die onder druk komen te staan te verbeteren. Dat is natuurlijk niet eenvoudig. Het vereist moed om niet weer terug te komen op de inhoud of nogmaals je argumenten te noemen, maar dit keer een vraag te stellen, controle los te laten. Of je kwetsbaar op te stellen door je openlijk af te vragen ‘Hebben jullie het idee, dat ik er teveel druk op zet? Wat adviseer je me om nu te doen?’ Oog hebben voor hoe iemand in de wedstrijd zit, juist als het druk is. Ruimte geven, waar je normaal neemt.

Verandertraject van Coen Jutte: omarm het ongemak

Excellente leiders maken het verschil door dingen te durven. Door ongemak, een ongemakkelijke situatie of gesprek niet te zien als iets dat remt, maar als iets dat aanzet en vooruithelpt.

Coens advies is: doe als deze leiders, maar doe het niet alleen. Doe het samen. Maak samen een cultuur, waar je menselijk mag zijn, ongemakkelijke ervaringen deelt en we zo meer durven en voor elkaar krijgen.

 

Coen laat in 3 stappen zien hoe dit werkt en hoe je dit kunt vasthouden. Geschikt voor 10 tot 500 personen in 1 uur of 1 dagdeel.

 

1) Coen verzorgt een enerverende presentatie van 1 tot 3 uur. Dit is een mix van wetenschappelijk onderzoek en beleving, waarin hij leiders en/of professionals de kracht van een moedige cultuur laat ervaren en hen verleidt tot verrassend nieuw en dapper gedrag.

 

2) Coen maakt met de organisatie een stappenplan, hoe we de collectieve omarming van ongemak borgen in bestaande systemen.

 

3) Met groepjes gemotiveerden gaan Coen en zijn Nootenkraker-collega’s aan de slag om gezellig samen soms ongemakkelijke, maar vooral dappere ervaringen op te zoeken. Zie ook het cultuur-traject ‘Ongemak is cool!’

Publiek van Coen Jutte - veranderkundige

Referenties Veranderkundige

Een workshop van 3 uur voor kleinere groepen (6 tot 15 man):

“Ik ga morgen echt met meer mildheid dat gesprek in…”
Frederique de Jong, radiomaker

“Ik had inderdaad niet verwacht, dat het zo leuk was om te doen.”
Heleen de Graaf, directeur Stampa Communications

“Coen geeft je een muzikale schop onder je kont en zoiets had ik nodig.”
Fons Alders, concept ontwikkelaar

“Coen kreeg mij uit mijn comfortzone op een erg leuke manier. Het was een cruciale ervaring in deze leergang.”
Cursist management leergang

“Wat een geweldige ervaring, ik wist niet dat ik het in me had…”
Deelneemster opleiding Persoonlijke effectiviteit

“Wat een ongelofelijke energie kan er in anderhalf uur ontstaan. Het perfecte begin van ons verandertraject.”
Hoofd afdeling

“Iedereen moest en Coen maakte dat je het ook wilde en deed. Het is heel goed geweest voor het groepsproces.”
Projectleider IT-team

Presentatie/interactieve lezing van 45-60 minuten ter kennismaking voor grotere groepen:

“Coen was voor mij een positieve verassing! Zijn optreden bracht humor en lichtheid in deze pittige dag en wist een zeer zinnige inhoud rondom veranderen van personen en organisaties te combineren met amusement. Na afloop kreeg ik vele positieve reacties van aanwezigen.”
Paul van Laarhoven, Inspectie SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

“Afgelopen maand hadden we de lancering van onze CFO House met o.a. Jan Kees de Jager. Coen verzorgde de eind-presentatie en heeft diepe indruk gemaakt op onze leidersgroep. Zijn presentatie was echt een belevenis: speels, confronterend en inspirerend tegelijk.”
Job de Visser, Managing Partner Quaestus. Quaestus begeleidt leiders o.a. in hun transitie naar ‘secure base leaders’

“Zijn presentatie is als zeer leuk ervaren. Zoals hij had aangegeven, heeft hij de deelnemers uit hun comfortzone gehaald. Het optreden zat precies op het randje van ongemakkelijk/gemakkelijk, zoals wij ook hadden voorbesproken. Ook waren wij aangenaam verrast dat de verschillende thema’s van de workshops zijn terug gekomen in de act en hij zelfspot heeft gebruikt. Al met al was het een erg geslaagde afsluiting. Wij zouden Coen ook zeker aanbevelen aan anderen.”
Maaike Jansen, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties