Team performance

Uit onderzoek bleek dat in de top 10 best presterende teams van Google, deze teams ook het hoogst op psychologische veiligheid scoorden. Team performance heeft dus weldegelijk een link met hoe veilig mensen in een team zich voelen.

Het is een patstelling. Om ‘psychologische veiligheid’, criterium nr. 1 voor team performance, op de agenda te zetten moet het eerst psychologisch veilig genoeg zijn. Hoe doorbreken we dit? Hoe maken we leiders enthousiast om ermee aan de slag te gaan?

team performance

Team performance & psychologische veiligheid

In een psychologisch veilig team kunnen mensen 2 dingen heel goed:

  • ruimte pakken voor zichzelf en
  • ruimte geven aan anderen.

Naar mijn ervaring en die van mijn Nootenkraker-collega’s is de meerderheid van de Nederlandse teams altijd wel goed is in één van deze twee dingen. Alleen als ze in beide dingen goed zijn, zal je team performance verbeteren.

In deze video daag ik je uit om dit voor jouw team eens waarderend te onderzoeken. Waar is jouw team nu het beste in en hoe kun je je team performance verbeteren? En wat zijn valkuilen? Want enthousiasme voor het onderwerp begint met de energie-gevende herkenning van wat goed gaat en wat er gebeurt, als je daarin in doorschiet.

En daar mag natuurlijk muziek bij. Gewoon omdat het kan. Want het onderwerp lijkt al zwaar genoeg …

Veel plezier met dit 8 minuten durende video over team performance.

Geen reactie's

Geef een reactie