Over Coen Jutte

Ir Coen Jutte is als organisatie-adviseur, cabaretier en muzikant gespecialiseerd om mensen speels én confronterend de kracht van zelfreflectie te laten ervaren. Zo legt hij de basis voor echte verandering en verandert weerstand in nieuwsgierigheid. Hij is werkzaam bij de Nootenkraker voor de nieuwetijdse bedrijfscultuur.

“Music makes people more open to themselves and therefore to each other.“

Daniel J. Levitin, neuroscientist and music producer

Op een aanstekelijke manier in beweging krijgen

Coen zorgt ervoor, dat mensen zich prettig gaan voelen bij veranderingen. Sowieso ervaren mensen bij hem een grote mate van vrijheid en veiligheid.
Daarnaast heeft hij zich in zijn carrière bekwaamd om mensen op aanstekelijke wijze in beweging te krijgen. Hij is een begenadigd pianist, is Delfts werktuigkundig ingenieur maar toerde ook jarenlang langs de Nederlandse theaters met zijn eigen cabaretprogramma.
Tot voor kort was hij als musical expert verbonden aan Aberkyn, een change leadership-firm van McKinsey.

Coen’s visie op veranderen

We zijn gewoontedieren en houden daarom in wezen niet van veranderingen. Begeleiders van succesvolle veranderprocessen weten dit en houden daar rekening mee. Weerstand tegen weerstand is namelijk oorzaak nummer één van het mislukken van veranderingsprocessen. Het is daarom bij elke aanpak van een groei- of veranderproces van belang om te zorgen voor een sfeer, waarin niet alleen plaats is voor enthousiasme en nieuwsgierigheid, maar ook voor onzekerheid en frustratie of ergernis.

Pas dan ontstaat er ruimte voor groei, leren en nieuwsgierigheid. Met de Nootenkraker is Coen in staat om doelgericht, analytisch en speels tegelijk mensen hun nieuwsgierige ik te laten herontdekken.