Het geheim van meer werkplezier

Veel sites laten op een vrolijke manier zien, welke zaken op je werk leiden tot meer werkplezier. Er komt dan een mooi lijstje met vrijheid, autonomie, waardering, persoonlijke aandacht, complimenten enzovoorts. Daar vervolgens meer van krijgen is dan best een uitdaging.

Makkelijker omgaan met wat (nog) niet plezierig is

Het werkelijke geheim van meer werkplezier zit hem daarom veel meer in de manier, waarop je groeit in je omgang met wat (nog) onplezierig is. Hoe je omgaat met een gebrek aan waardering of collegialiteit, spanning voor een bepaalde vergadering of het feit, dat je vindt dat je andere projecten zou willen. Hoe ga je beter om met zaken op je werk, die je irriteren of onzeker maken?

De sleutel zit hem in je eigen gedrag. Zolang jij blijft doen wat je deed zul je krijgen wat je kreeg. Je zult dus zelf in actie moeten komen door iets te veranderen. En dit zal sowieso een wat ongemakkelijke actie zijn, want anders had je het al gedaan en had je het mogelijk al opgelost.

Investering in toekomstig werkplezier gaat nu eenmaal altijd gepaard met ongemak, maar weet ook dat af en toe ongemak je laat groeien. Omarm het!

3 tips om makkelijker het ongemak aan te gaan

  • Maak een helder doel: ik ga binnen 3 weken dit met die persoon bespreken.

  • Deel dit doel met iemand anders, die jouw sowieso moreel gaat ondersteunen. En je gaat vragen naar de uitkomst. Ook al is het niet gelukt.

  • Zie dit ongemak als groeistuipen. Realiseer je, dat wat je aan het doen bent niets meer of minder is dan persoonlijk groeien. Jij zult door dit nieuwe, moedige gedrag in de toekomst makkelijker je omgeving op de door jouw gewenste, plezierige manier kunnen beïnvloeden.

Speciaal voor rolmodellen en leidinggevenden: werk aan een psychologisch veilige cultuur, waarin mensen makkelijker elkaar serieus willen nemen. Zeker als het gaat om het doorbreken van minder effectieve/plezierige patronen. Zie hiervoor ook deze link over 3 manieren om de psychologische veiligheid te vergroten.

1 Reactie

Geef een reactie