• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Over Coen Jutte

Ir Coen Jutte is als organisatie-adviseur, cabaretier en muzikant gespecialiseerd om mensen speels én confronterend de kracht van zelfreflectie te laten ervaren. Zo legt hij de basis voor echte verandering en verandert weerstand in nieuwsgierigheid. Hij is werkzaam bij de Nootenkraker voor de nieuwetijdse bedrijfscultuur.

 “Music makes people more open to themselves and therefore to each other.“  
Daniel J. Levitin, neuroscientist and music producer

Thuis bij organisatie-ontwikkeling
Mijn werkende leven begon nadat ik in 1988 afgestudeerd was als werktuigbouwkundig ingenieur aan de TU Delft. Daarvoor had ik na het Stedelijk Gymniasium in Leiden 1 jaar een piano-studie doorlopen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na leerzame jaren in een management-traineeship en 2  commerciële functies voelde ik me uiteindelijk thuis bij Alfabeeld, bureau voor organisatie-ontwikkeling. Daar ontwikkelde ik als consultant en trainer ook een eigen expertise en business: commercialiteit voor professionals.

Van ingenieur naar cabaretier
Juist toen ik daar partner kon worden bood TV-persoonlijkheid en (toen nog) cabaretier Rob Kamphues mij aan om samen met hem een cabaret-programma te maken. Ik koos voor het laatste en het was het begin van een mooie fase, waarin ik de kans greep om mijzelf met mijn talenten te ontwikkelen op onbekend maar spannend terrein. Rob en ik hebben uiteindelijk 2 programma’s gemaakt en 4 jaar samen gespeeld. 

Aansluitend heb ik ook een solo-tournee kunnen organiseren en spelen nadat ik in de finale terecht was gekomen van het Amsterdams Kleinkunst Festival in de Kleine Komedie. Tot slot heb ik in die jaren als oprichter en directeur van Stichting De Nationale Proeftuin een aantal  landelijke projecten gefinancierd gekregen en geleid om mensen actief te betrekken bij biodiversiteit.

Comfortabel uit je comfortzone
De laatste 10 jaar speelt interactie vanaf een groot of klein podium een grote rol. Het is mijn kracht om in verschillende vormen o.a. met humor en muziek een zodanige veiligheid te creëren, dat mensen in beweging komen. Een opdrachtgever zei eens: ‘Bij Coen voelt uit je comfortzone comfortabel’. 

  • Als cabaretier-op-maat doe ik dit voor grote groepen. De filmpjes op mijn site geven een mooie impressie van de wijze waarop ik dit doe.
  • Als co-trainer in een NLP-leeromgeving heb ik dit 4 jaar gedaan voor kleinere groepjes (20 – 25 man) in een 9 dagen aaneengesloten seminar.
  • Met de Jij Band bied ik als zanger/pianist met een drummer mensen de gelegenheid om zelf zanger te zijn van een echte band: de Jij Band.

De Notenkraker
Als ik terugkijk ben ik altijd wel nieuwsgierig geweest. En ben ik nu nieuwsgierig geraakt hoe ik anderen nieuwsgieriger zou kunnen maken.
De Notenkraker is een logisch gevolg van bovenstaande ontwikkeling. Hiermee ben ik immers in staat om met muziek én humor, speels én confronterend mensen hun nieuwsgierige ik te laten herontdekken. En dat is nu mijn missie.

 

“Curiosity is to enjoy the challenge of the unknown”

Ir Coen Jutte

 

 

CONTACT

Contact Coen Jutte:

email: coenjutte@euronet.nl

tel.: +31 (0)6 20 07 25 07